Konu
:
photoshop teknikleri
Tekil Mesaj gösterimi
Cevap: photoshop teknikleri
(#
16
)
0p3x
is
Üye
Açtığı Konu: 677
Level:
39 [
]
Paylaşım: 582 / 971
Güç: 812 / 3192
Tecrübe: 85%
Kullanıcı No: 189560
Tecrübe Puanı
: 117
REP Puanı : 2767
REP Seviyesi :
Cevap: photoshop teknikleri -
03-26-2008
resme ölü efekti vermek
ilk önce efekti uygulayacağımız resmi ve çatlak resmini açıyoruz.
örnek resimler:
[Linkleri Sadece Üyeler Görebilir..
]
]
2.bu resme çatlak resmi ile efekt vereceğiz. bunun için uygun bir resim bulmalıyız ve ilk resmimizin boyutunu çatlak resmimize göre yeniden boyutlandırmalıyız.
3. iki resmi de açtıktan sonra yüz resmini layer bölümünden duplicate ile 1 adet çoğaltıyoruz. yeni oluşan layer'a image/adjustments/desaturate (CTRL+SHIFT+U) uyguluyoruz.
4. bu yeni layer'ın blending mod'unu Soft light yapıyoruz.
5. çatlak resmini sürükleyip bırakarak bu resmimize kopyalıyoruz. daha sonra da daha önceki iki yüz layer'ının arasına taşıyoruz.
6. çatlak resmimizi biraz genişletip yüzün tamamını kapsayacak şekilde ayarlıyoruz(döndürme vs size kalmış önemli olan uygun şekilde oturtmak). bunun için çatlak layer'ı seçili iken edit/free transform(ctrl+t) bsıp istediğimiz büyüklüğe getiriyoruz.
]
bu esnada çatlak resminin tüm resmini kaplamasını sağlamalıyız ama çatlak resmini büyüterek değil,çoğaltarak. bunu yapmak için layer da çatlak resmimiz seçili iken alt+sürükleme ya da duplicate komutu ile bir kopyasını daha çıkarabiliriz . ben bu çalışmada 3 kopya daha çıkardım
]
en son olarak da yeni layer'ın blending modunu "color burn" yapıyoruz. burada "multiply”, "overlay” ve “soft light” da kullanabiliriz.
8.şimdi gerçekçilik katmak için biraz renk ayarı yapmamız gerekiyor. bunun için en alttaki layerı seçip, image/adjustments/hue saturation dan renk ayrlarına giriyoruz, sonra da ölü rengine benzetmeye çalışıyoruz.
]
sonuç:
]
bu anlatım photoshop cs2 ile yapılmıştır.
]
® Her Hakkım Saklıdır
|l|lllll|lll||ll||lll|||lll|ll
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³ °¹²¹³
0p3x
Açık Profil bilgileri
0p3x - Özel Mesaj gönder
0p3x - Daha fazla Mesajını bul